Andreplass på Aurora Trail 2024

Foto: Katie Gyltnes, Vill foto



Dagen oppsummert i noen ganske få bilder / videosnutter fra undertegnede handler / veivakt på Aurora Trail 2024. Superproft arrangement og solrik dag med tropiske temperaturer for hundene, mange smil, flinke hunder, flotte premier til både kjørere og frivillige, laminerte og detaljerte løypekart og startnummer, godt skiltede løyper, flotte spor, spennende terreng. Kubjella gjorde jobben og skremte elgene bort fra sporet! Det ble enda en palleplass til Ida-Helene og hundene / Team Snykovet som kom i mål til en 2. plass et par minutt etter vinneren. Maksfart på ca 30 km/t og snittfart på 15,8 km/t inkl 10 minutter med snøbading / nedkjøling i henhold til GPS. Særlig fornøyd er vi med unge Yukon som storkoser seg i led og er blitt en kløpper til å ta på sokker. Denali har nå - om vi har regnet rett - fått sin tredje 1. merittering og mangler da minimum very good / blå sløyfe før hun kan søke om NTCH tittel. Tusen takk til primus motorer Rita Winther Kramvig, Terje Aune og Line Margrete Sørum.




Ida-Helene sin oppdatering fra Aurora Trail 2024 - 22,5 km 4 spannsklasse: 
der Team Snykovet kom på 2.plass og fikk 1. merittering på trekkhundprøve for Siberian Husky.

Spannet bestod av Lala (8 år) på 17 kg i led sammen med Yukon (19 mnd) på 25,5 kg som forøvrig hadde sin løpsdebut som lederhund. Bak gikk Denali (3 år) på 17-18 kg sammen med Nahanni (19 mnd) og 19 kg.

Denali fikk også sin tredje 1. merittering på trekkhundprøven, og treng kun minimum en VG / blå sløyfe fra utstilling for å få NTCH (norsk trekkhundchampion-tittel).

Yukon og Nahanni fikk sin andre 1. merittering i dag (2/3) og treng bare en til førstepremie på trekkhundprøve + utstillingsresultat før de også kan søke om tittel.

Veldig artig, særlig sia de e så ung og lovende! I følge gps: Snittfart på 15,8 km/t og maksfart på 30 km/t og bremsa va nedi nesten hele veien.

Yukon stortrives i led, tar kommandoa og passere andre spann. Utfordringa i dag va definitivt varmen. Det ble en hel del snøbad underveis i løypa, og bremsa mer enn normalt. Og med Vip-universal-sokkan så va skare ingen problem for gjengen i dag på meget utfordrende føre enkelte plass.

Tusen takk til arrangøran for et kjempefint løp og artig å treffe så mange kjente igjen fra nært og fjernt. 
Takk til Jørgen Kristoffer Larsen og Andrea Helen Løvvoll Luneng for at æ fikk låne med mæ Denali-mora igjen. 

Takk til Monica som va med som handler!



Comments