NKK Tromsø 2023: Balder ny trekkhundchampion - og en haug med flotte rosetter til Yukon

Vi har hatt et drag av høst i lufta - i alle fall noen av dagene nå i august - med litt kaldere vær og lavt skydekke. Og det er deilig å være i gang med høst-treninga igjen. Bakerst i spannet går våre to trekkhund champions - traktorene Balder og Nova! Og nå seiler unge Nahanni og Yukon også opp i led sammen med sine mentorer (Skádja, Lala og Hilma). Foto: Monica A Sundset.


Søndag 20. august hadde vi en virkelig kanonfin dag på NKK sin trippelutstilling i Tromsø. Vi var forberedt på nedtur - etter annonseringen av dommerskiftet. MEN på utstilling kan alt skje og noen ganger skjer det overraskende bra ting!

Framover MK Atletiske Balder ny norsk trekkhundchampion

Når man står der og tripper - og drømmer om en blå sløyfe (very good) - men er forberedt på en gul (good) til vår unge, langbeinte Balder som er totalt "nedrøytet" og derfor ekstra smal nå på sensommeren - og plutselig hører dommeren konkluderer med en «Excellent» …. Ja, da kom det noen tårer!! Mest av sjokk - men også av pur glede!!! 


Vi er ennå ikke helt kommet oss av sjokket! Men kan fortelle at fine, sterke Balder (som ble to år i mars) er veldig fornøyd! En - fordi han nå er blitt norsk trekkhundchampion - og to fordi han ikke skal på flere utstillinger etter dette. Han er nemlig ikke særlig glad i høytalere som spyr ut kaudervelske beskjeder på engelsk og norsk over hodet på han - og pittesmå showringer badet i grill / bållukt....
 
Balder sender stor takk til Ida-Helene for proff handling i ringen, og veldig fine løp i vinter, til dommer Gail Patterson fra Irland som syntes han var Excellent - og selvsagt til sin oppdretter Madeleine / Framover Siberian Husky Kennel

Balder har fullført følgende løp denne vinteren: Beaskádas 300 245 km (1. premie trekkhundprøve), TromsQuest 60 km (1. premie trekkhundprøve), Bergebyløpet N70 240 km, Herringen Trail 50 km, og Trekkhundprøve Alapmoen 21.7 km (1. premie trekkhundprøve). 

Og med tre 1. premier fra trekkhundprøve og en excellent fra utstilling er han altså i mål med sitt norske trekkhundchampionat.

Snykovet´s Yukon ble BIM og vant 4 flotter Cert på søndagen

Snykovet´s Yukon. Foto: Monica A Sundset

Et år gamle Snykovet’s Yukon startet NKK sin trippelutstilling i Tromsø med «null» på fredag - fikk very good på lørdag - og tok skikkelig revansj på søndagen da han ble beste hannhund og BIM med CK, stor CERT, nordisk CERT, junior CERT og jubileums CERT under dommer Gail Patterson fra Irland, Ida-Helene hoppet av glede i ringen! Så utrolig stas!!!


Snykovet´s Tulita koser seg også på utstilling

Snykovet´s Tulita. Foto: Ida-Helene Sivertsen.

Et år gamle Snykovet’s Tulita deltok også på NKK sin nordiske utstilling i Tromsø denne helga sammen med eier Marit Larsen og resten av familien. 

Hun fikk blå sløyfe / «very good» fredag og lørdag. Veldig bra jobba!

Comments