Løpssesongen 2023 oppsummert

Ida-Helene / Team Snykovet ut fra start på årets siste løp - Trekkhundprøve Alapmoen - søndag 2. april. Høyløpsk Nova fremst - på trygg avstand fra Baldergutten med Skádja i midten som "anstand" - og sammen med med en meget fokusert Hilma - som har seilt opp som vår nye superleder i spannet. Nova hadde bare en ambisjon for dagen og det var "å få seg et nyp" med Balder....  Men Hilma fant seg ikke i noe tull og dro henne med seg hele løpet inn til førsteplass. Sånne damer kan vi like!! Foto: Vill foto

Sesongen 2022/2023 oppsummert i tall
  • Mengde trening med hundene: 3700 km
  • Samlet distanse på løp: 617 km
  • Antall km tilbakelagt med bil frem og tilbake fra løp: 4160 km
  • RNB1 Trekkhundprøver: 3 førstepremier, 1 tredjepremie

Det har vært en veldig hektisk periode etter jul. Ordentlig vinter fikk vi ikke før i mars - og da kom snøen i enorme mengder. Nå er vi plutselig i april og har fått mildvær og slapsesnø. Det ser ut til at vinteren kanskje allerede er på hell. Alt for tidlig! Vi ønsker oss sledeføre minst et par måneder til. 

Vi har gjennomført 5 flotte løp denne sesongen. Det er vi veldig godt fornøyd med! Vi har fortsatt for få hunder til å stille et fult 8-spann, og vil rette en stor takk til Madeleine, Renate og Ben som generøst lånte oss sine hunder Idun og Petter slik at vi kunne delta i Beaskádas 300 og Bergebyløpet N70:

  • Beaskádas 300 (245 km) 6-7. januar: 12. plass i 8-spannsklassen (åpen klasse) og 1. premie på trekkhundprøven (Skádja, Lala, Chloe, Hilma, Nova, Balder, Albbas og Idunn (lånt fra Madeleine / Kennel Framover)). Suolovoupmi i Finnmark 712 km kjøretur t/r.
  • TromsQuest (60 km) 21. januar: 3. plass i 8-spannsklassen (åpen klasse) og 1. premie på trekkhundprøven (Lala, Chloe, Hilma, Nova, Balder, Albbas (6-spann)). Total stigning: 1132 m. Råvatn i Troms 264 km kjøretur t/r.
  • Bergebyløpet N70 (240 km) 10-12. februar:13. plass i 8-spannsklassen (åpen klasse)(Skádja, Lala, Chloe, Hilma, Nova, Balder, Albbas (ble satt ut på første sjekkpunkt) og Petter (lånt fra Renate og Ben / Run Wild Mushing)). Total stigning: 2940 m. Varangerbotn i Finnmark 1494 km kjøretur t/r.
  • Herringen Trail (50 km) 4. mars: 4. plass i 8-spannsklassen (åpen klasse) og 3. premie på trekkhundprøven (Hilma, Lala, Chloe, Nova, Balder, Skádja (6-spann)). Mosjøen i Nordland 1430 km kjøretur t/r.
  • Trekkhundprøve Alapmoen (22 km) 2. april: 1. plass i 4-spannsklassen (RNB1) og 1. premie på trekkhundprøve (Hilma, Nova, Skádja og Balder). Alapmoen i Troms 260 km kjøretur t/r.

Hilma, Nova, Skádja og Balder gikk inn til en fin 1. plass sammen med Ida-Helene og fikk dermed også 1. premie på Trekkhundprøve Alapmoen denne helga.

Som mange av dere vet var Ida-Helene også påmeldt VM i hundekjøring Finnmarksløpet 600 der vi skulle delta med våre 7 løpshunder pluss en lånehund fra Matti. Sånn ble det ikke. Da det viste seg at unge Albbas ikke var klar for et så langt løp valgte vi å "kaste inn håndduken". En helt riktig - men likevel tung beslutning å ta - særlig for Ida-Helene som har jobbet så hardt frem mot dette målet. Gromgutten Albbas - som ikke trivdes så godt i flokken hos oss - har flyttet hjem igjen til Madeleine hvor han har funnet seg veldig godt til rette og har det som plommen i egget.  

De tre "valpene" (Nome, Yukon og Nahanni) etter Nova og Sirius, imponerer stort på trening og tegner veldig godt for fremtiden som sledehunder. De blir 18 måneder 19. februar til neste år, så vi får vi se hvilke løp vi satser på denne vinteren som kommer. 

Vi planlegger nå også et nytt valpekull - og går bare å tripper og håper at Hilma snart kommer i løp igjen. 

Dette siste året har vært kjempespennende fordi vi også deltar i ny forskning på fysiologiske tilpasninger til langdistanse løp hos sledehunder ved UiT Norges Arktiske Universitet. Dette prosjektet bygger videre på et studie av Miller et al. (2017) på Alaska huskier som jeg har skrevet om tidligere her på bloggen. 

Comments