Ida-Helene påmeldt Troms Quest 2019


Ida-Helene på sledetur med team Snykovet på Ringvassøya


Rita Winther Kramvig har gjort en fantastisk jobb med å få til trekkhundprøve RNB 1 (Siberian husky), 4-spann under Troms Quest 2019. All ære til henne og Tromsø og Omegn THK for dette! 

Troms Quest er terminfesta og meritterende. I 2019 vil altså 20 km bli gjennomført som RNB 1, vi krysser fingrene for at dette blir suksess og at klassen kan kjøres som åpen i 2020.

RNB 1 starter 9. februar etter at de andre klassene har kjørt ut, følger Troms Quest traseen, og snur på Rostadvannet. 

Det ble først satt et tak på seks deltagende spann i klassen, men det er nå åpnet for ytterligere fire spann. Så langt er deltagere påmeldt fra både Norge, Sverige og Finland. Det er mange som jakter på merittering til norske championat (både trekkhund og show), og veldig bra at det åpnes for trekkhundprøve RNB 1 i forbindelse med allerede etablerte løp som Troms Quest.

Blant de påmeldte er Ida-Helene som skal kjøre sitt aller første løp! Så nå er det bare å brette opp ermene og se om vi kan få gjort et lite konkurransespann av turhundene våre. Sammensetningen av 4-spannet er ikke bestemt enda. Vår beste og mest erfarne lederhund Vida er sykemeldt etter operasjon (livmorbetennelse). Og junioren vår, Lally, er dessverre fortsatt for ung til å delta. Men vi har en plan, og så får vi bare prøve oss frem og se hvordan vi gjør det. Vi tar dette som trening. Ambisjonen er å gjennomføre - og at det skal bli er fin opplevelse og erfaring for hundene og for Ida-Helene.

Comments