Ultralyd viser at Chena gikk tom etter parringen med Bolt


Bolt & Chena at the Finish Line. Ultrasound of Chena today shows that she is not pregnant after having been mated by Bolt during Troms Quest >4 weeks ago. Foto: Tuss Bennergård-Rojas

Det er nå over 4 uker siden Chena ble paret av Bolt under Troms Quest - og i går var jeg inne med henne på ultralyd hos AniCura Dyresykehuset i Tromsø. Undersøkelsen viser at hun ikke er drektig.

Parringen under Troms Quest kom overraskende på og var ikke planlagt. Chena hadde trolig en splittet løpetid. Ved splittet løpetid utvikles eggblærer på eggstokkene. Disse produserer østrogen og gir symptomer på forbrunst og brunst / løpetid. Chena luktet antagelig veldig godt og Bolt var som alltid klar for action - så dermed ble det paring. Det skjer imidlertid ingen eggløsning fra eggblærene under en splittet løpetid og dermed heller ingen befruktning.

Chena har vært paret en gang tidligere av flotte Thule. Den gangen ble hun trolig paret for tidlig i syklusen og hun gikk tom.

Chena fyller 5 år i august, og jeg har etter mye frem og tilbake bestemt meg for at vi skal forsøke en gang til med å få til et kull på henne - før hun blir for gammel - og da i kombinasjon med Northspring's Green Lake aka Bolt.

Vi krysser fingrene for vellykket paring ved neste løpetid.



Comments

  1. Det var kjedelig å høre. Her har det gått fire uker på fredag siden parring mellom Misha og Ask. Det er jo to utrolig fine hunder dere tenker kull på og blir spennende å følge med :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så koselig! Masse lykke til med Misha og Ask!

      Delete
  2. Vi har like plan med hennes bror Kobuk i år. 😊

    ReplyDelete

Post a Comment