Chena er drektig



Vår AD Chena av Viddashusky ble parret av Northspring´s Green Lake aka Bolt 30. april. Chena har vært parret to ganger tidligere uten at hun har tatt seg så jeg var veldig spent på om det skulle lykkes denne gangen. 

Ultralyd på AniCura Dyresykehuset Tromsø fredag viste til vår store glede at Chena nå er drektig.
Det ser ikke ut til å bli et stort kull. Fire små "bobler" ble observert på ultralyd. Valpene er ventet ca 2. juli (på Ida-Helene sin bursdag).

Chena skulle egentlig delta på NKK utstillingen i Tromsø søndag - men fikk i stedet kose seg hjemme sammen med Bolt. Jeg ønsker ikke unødig stress og smittepress nå som hun er drektig.

Dette er første gang Chena (snart 5 år) og Bolt (3.5 år) brukes i avl. Det blir spennende å se hva denne kombinasjonen vil gi - og hvor mye av besteforeldrenes genetikk som slår igjennom / hvilken linje som blir dominerende hos avkommene. Chena er raketten i spannet vårt - vår mest atletiske og velbygde hund med effektive, nydelige bevegelser, bra pels og poter. Hun er løpskjørt, helsetestet og har to Cert fra show. Chena er oppdrettet av Ragne K Smuk og Leif Herleiksplass, Vesterelva og Viddas Husky, og er etter Anvik av Vargevass (oppdretter: Karsten Grønås) og Vauhtitassun Hippa (oppdretter: Ritva Hannuniemi, Finland). Hippa er en langdistanskjørt, meget god lederhund. To av søstrene til Chena, Kelly og Tanana, har tidligere vært brukt i avl hos Vesterelva & Viddashusky. Chena sin bror, Kobuk, er brukt i en parring nå denne våren (Expedition with huskies). Søstrene gav store avkom - så vi er forberedt på at også Chena sine valper kan bli store selv om Chena selv er av fin størrelse ( ca 20 kg).

Bolt er fullcertet på Norske Cert og har i tillegg et nordisk Cert. Han er løpskjørt og helsetestet. Bolt er oppdrettet av Agnes Karl, Northspring´s Siberians i Serbia. Han bor hos oss og eies sammen med Anita H Engebakken-Fjell, Snøfrost Siberian Husky Kennel i Telemark. Han er etter Indian Legend of Siberian Lady (Ed) og Creek Spring of Siberian Lady WD (Sookie). Ed er Europeisk Champion i mellomdistanse barmarksløp. Begge foreldrene til Bolt er aktivt brukt i løp og har "working exam". De har også begge en rekke championat titler (fra show).

Vi gleder oss!




Comments