Andreplass på Huskyløpet 2024 (2x13 km) / NSHK sin vintersamling

 

 Team Snykovet står i kø frem til START dag 1:

Gråbeintunets Lala - Hilma (fra Matti Salmi/Nellim husky) 
Snykovet’s Nahanni - Gråbeintunets Chloe
Snykovet’s Yukon - NTCH Nova av Viddashusky


Det har vært en kjempekoselig helg i lag med trivelige folk. Og sannelig ble det pallplass denne gangen også i sterk konkurranse med "søringan" og veldig spennende 2-dagers sprint på Norsk Siberian huskyklubb sin vintersamling 2 timer sørøst for Røros nå i helga.

Ida-Helene står for kjøringa - på glatte vinterveier - den lange turen frem og tilbake til vintersamlinga (ca 3000 km) med bil, henger, hunder og utstyr - og er fortsatt på "retur" - as we speak - etter en dags stopp / hvile hos Marit, Nome og Tulita med familie. Jeg tok ferie fra jobb torsdag og fredag - og fløy frem og tilbake til Værnes. 


I mål dag 1

Første dag av løpet vare det var null-føre, litt varmt / kramsnø og tunge spor. Ida-Helene startet ut først i sin klasse, så det ble litt ekstra jobb på henne og hundene. Og hun hadde mye vekt i sleden - da vi trodde hun måtte ha med obligatorisk utstyr. Nahanni & Yukon jobbet kjempebra - til at dette er deres første løp. Og det gjorde Ida-Helene også. Hun sprang faktisk av seg den ene skoen underveis, måtte sette ned ankret og hinke tilbake for å hente den. Det var et vakkert terreng å kjøre i - mye mer trær enn hva vi er vant med.

Handleren venter i målområdet

God stemning dag før start Dag 2 av Huskyløpet / Vintersamlinga - mykje kjekke folk og hunder 

Dag 2 våknet vi opp til nydelig sol på Johnsgård Turistsenter etter en vindfull natt (og dag) med gjenblåste spor / fokksnø men ellers fine forhold / påskevær! 

Denne gangen kjørte Ida-Helene ut med tom slede (og dermed 25-ish kg lettere slede) og vi hadde omrokkert litt på spannet med Hilma og Lala i led, Nova og Yukon i point/team, og Nahanni og Chloe i wheel.

Team Snykovet på vei mot START. Foto: Tone B Hansen 

Ida-Helene var fjerde spann ut i 6-spannklassen. Hun kjørte forbi to spann - passeringene gikk som en drøm - veldig flinke hunder - og de kom inn til mål igjen som nummer to. 

Målet var å klare 1. premie på trekkhundprøven. Og det klarte de. 


Ida-Helene skriver: Fra whiteout, kramsnø, brøyting (kjørte ut først i min klasse) og tung slede dag 1 til sol, vind og påskeføre dagen etter, sir vi oss utrulig fornøyd med at æ og hundan klarte å klatre oss opp på resultatlista til en 2.plass totalt. I år representerte vi Nord-Norge, med å være eneste spann nordfra! 

Foto: Jeger Bjørnson

Ida-Helene skriver om løpet: Tusen milliona takk til Jeger Bjørnson for de her fire fine bildan av spannet våres ved veipasseringa på Huskyløpet 2024. Snøvær og varmegrader dag 1 og påskevær dag 2. Med en 2. plass i klassen ble det også en 1. premiering på trekkhundprøven på alle hundan i spannet! Må nevnes at det allerede går 1 trekkhundchampion der (Nova), men både Hilma, Lala & Chloe har alle en lang liste med meritta og mange 1. premieringe på trekkhundprøva. Snykovet’s Yukon & Nahanni e ca 18 mnd og ei uke nu, og de fikk sin første 1. premiering på livets første hundeløp i sterk konkurranse med 8 andre spann. Så sykt stolt hundekjører og hundeeier nu. Tusen takk til Norsk Siberian Husky Klubb for ei skikkelig koselig samling og masse sosialt - definitivt verdt å kjøre 1450 km tur/retur.

Koselig middag og prisutdeling på kvelden på Johnsgård Turistsenter

Det ble andreplass sammenlagt for Ida-Helene og hundene med 21 sekunders margin på Huskyløpet RNB1 2x13 km i 6-spannsklassen med en snittfart på 14 km/t.

Dette er fjerde palleplassering i år:

Huskyløpet / Vintersamling NSHK (2x13 km, RNB1)

Nå gjenstår to løp denne sesongen: 
Aurora Trail i Mars (2x30 km, 6-spann, RNB1)
Pasvik Trail i April (50 km, 8-spann, åpen klasse)




Det var jo et stykke og reise til dette løpet hele veien fra Tromsø ...... men veldig trivelig samling !! 


Og med hjem fra Vintersamlingen har vi fine Myra (11 måneder) NO38987/23 - 
Ida-Helene sin nye hund fra Cecilie Isaksen og Nancy Sveen (Miro Siberian Huskies)


Comments