Ny valp fra Kennel Vikerkollen





















Ingrid-Helene og Vinnu (8 uker) - første kvelden i sitt nye hjem hos oss i Kennel Snykovet på Håkøya

Team Snykovet har ni voksne hunder som går i trening denne høsten. Tre av disse begynner og bli godt voksne damer. Ida-Helene sin lederhund Skádja blir hele 10 år neste sommer og skal ikke gå noen lange løp denne vinteren. Søstrene Lala og Chloe - som vi fikk kjøpe av Trond Hansen for tre år siden - blir 9 år i februar.  

En ny hund har kommet til: Ida-Helene fikk kjøpe fine Myra (11 mnd) av Cecilie Isaksen og Nancy Sveen (Miro Siberian Huskies). Hun ble med oss hjem fra Huskyløpet på vintersamlinga til Norsk Siberian Husky Klubb i februar. Men skjønne Nome - en av de tre valpene som vi beholdt fra kullet til Nova og Sirius - har flyttet til sin kjære søster Tulita og hennes familie. Bolt lever nå livets glade dager som familie / turhund etter at han flyttet til Rune sin søster Anne og Kjell i Kristiansand. Og våre kjære Vida og lille Lykke er ikke mer etter at de ble alvorlig syke med kreft. Så flokken er blitt mindre det siste året.

Vi var bombesikre på at det skulle bli valper i fjor sommer! Sånn ble det ikke for Hilma gikk tom. Jeg har lyst til og forsøke en gang til med Hilma - i kombinasjon med NTCH Snykovet´s Yukon. Det ser imidlertid ikke ut til at Hilma har planer om noen ny løpetid på leeeenge! Hun har faktisk hatt "pause" helt siden juli i fjor etter parringen med Nikolai! Jeg vurderte også et kull til på Nova - men nå flytter tiltenkt hannhund sørover! Og vi går inn i en travel høst og vinter med trening og løp! Så jeg tenker at evt avlsplaner bare må legges på is frem til neste vår/sommer. 

SÅ hva gjør man da? Når vi trenger "påfyll" i spannet - og ikke har fått "laget" egne valper....  Man kan se seg om etter gode hunder som skal omplasseres.... og/eller man kan se seg om etter ny valp.... Det er jo selvsagt mye mere jobb med det siste alternativet - men desto koseligere når man får følge hunden hele veien fra de er små...  

I forrige uke - nærmere bestemt sent tirsdag kveld - så dukket det plutselig opp et spennende valpekull på Facebook. Med en ledig tispevalp fra Vikerkollen Kennel:




Etter en del samsnakk var vi sikker i vår sak! Vinnu passet helt perfekt til oss!!!! Dermed ble det plutselig valpekjøp og "hentetur" for Rune nå i helga. Stor stas!

Vikerkollen´s A Vinnufallet aka `Vinnu´ fra hundekjører og oppdretter Andrine Bordvik Alhaug har allerede funnet seg godt til rette hos oss. Vi er bare så utrolig glade og takknemlige for at hun kunne bli en del av vår flokk. 

Drømmen nå er en liten lekekamerat til Vinnu! Vi krysser fingrene! Og gleder oss til en spennende vinter med løp for både Ida-Helene og roockie Rune!
 
 
Vinnu og Skádja på sin første tur sammen med Ida-Helene 

Snuppelura Vinnu er innehund og var husrein fra første stund! Hun lever prinsesselivet og snorksover på dyna vår på nettene. 

Comments